''Duurt niet lang meer of PSV speelt alleen nog thuiswedstrijden''

1
''Duurt niet lang meer of PSV speelt alleen nog thuiswedstrijden''

De KNVB verplaatste afgelopen week maar liefst 32 wedstrijden in de Eredivisie. Clubs die voor de winterstop Europees spelen krijgen daardoor meer rust. Journalist Leon ten Voorde vindt het allemaal wat overdreven.

"Ik ben best een voorstander van 'noaberhulp' en ik snap ook heel goed dat we zuinig met onze Europese punten moeten omgaan, maar langzaam maar zeker bekruipt me toch het gevoel dat we een beetje aan het doorslaan zijn met z'n allen", schrijft Ten Voorde in TC Tubantia.

Ten Voorde vond het logisch dat Ajax vorig seizoen werd geholpen, omdat ze ver in de Champions League kwamen. "Maar als PSV al verlof krijgt omdat het op donderdag tegen een elftal uit Cyprus moet, dan denk ik: hallo KNVB, je hebt ook nog een competitie in eigen land, met veertien andere clubs met supporters, die soms hemel en aarde bewegen om een wedstrijd te kunnen bezoeken. En daar ver van te voren al rekening mee houden", aldus de journalist, die alle maatregelen overdreven vindt.

"Het duurt niet lang meer of Ajax en PSV spelen in het belang van het totale Nederlandse voetbal alleen nog maar thuiswedstrijden", vervolgt hij cynisch. "En tegenstanders graag met een man minder, als dat kan. Zijden kussentjes voor de reservespelers? Moet kunnen."

"Misschien is het een idee van de KNVB om de vier ploegen in Europa meteen de halve finale van de beker te laten spelen. Die andere ploegen moeten niet zeuren. En de supporters al helemaal niet. Die mogen blij zijn dat de vedetten van Ajax en PSV hier überhaupt nog willen voetballen", besluit hij.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Sep 2019 om 12:42
    Wat een jankert... alsof PSV hierom vraagt. Daarnaast geldt het ook voor AZ en Feyenoord.
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›