Viergever positief gestemd: ''Zie een positieve agressie in het team''

( 0 reacties)
Viergever positief gestemd: ''Zie een positieve agressie in het team''

PSV neemt het morgen in de return van de Europa League-voorronde op tegen FK Haugesund. Ze starten met een 1-0 voorsprong, maar volgens Nick Viergever zal het toch wel beter moeten dan de eerste wedstrijd.

"Iedereen moet zijn niveau halen. Daarmee bedoel ik, ook als team spelen en compact spelen. We moeten ons niet uit de tent laten lokken en tegen counters aanlopen door onnodig balverlies te lijden. Gewoon onze eigen principes volgen. Individueel geldt dat je altijd een keer minder kan spelen. Als het team dat opvangt en je afspraken nakomt en inzet en arbeid blijft leveren, komt het goed. De ene keer is die de uitblinker, de andere keer een ander", begint de verdediger in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Waar Viergever vorig seizoen ook al basisspeler was, heeft hij een nieuwe verdediger naast zich met Timo Baumgartl, waar hij lovend over is. "Een speler die weet wat er gevraagd wordt. Hij heeft een aantal jaren in de Bundesliga gespeeld en spreekt uitstekend Engels. Dat er wisselingen zijn geweest, kan omdat er nu altijd keuzes gemaakt worden. Dat is elk jaar zo."

"We hebben vorig jaar een goed niveau laten zien in de Champions League en in volle stadions gespeeld. Nu moeten we eerst zorgen dat we de groepsfase halen en in de Europa League komen. We hebben goede spelers en er zit veel potentie in de groep. Zondag tegen ADO zat er schwung in het elftal en ik zie positieve agressie in het team bij de training", zegt Viergever.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›