PSV'ers plaatsen zich met Oranje voor EK 2020 Geen PSV'ers in de basis bij Nederland tegen Noord-Ierland Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester'' Monsterzege voor Bruma en Portugal, Thomas onderuit met Nieuw-Zeeland VIDEO | Gakpo belangrijk bij ruime zege Jong Oranje op Gibraltar

FC Groningen baalt: ''Dat kan de KNVB direct communiceren''

( 1 reacties)
FC Groningen baalt: ''Dat kan de KNVB direct communiceren''

De wedstrijd tussen PSV en FC Groningen wordt verplaatst naar een woensdagavond als PSV zich plaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. FC Groningen baalt daarvan.

"Wij hebben begrip voor Nederlandse clubs, die Europees voetbal spelen en ook voor FC Groningen internationale punten verdienen", zegt algemeen directeur Wouter Gudde op de officiële website van FC Groningen. "Met name dankzij Ajax en PSV mag bijvoorbeeld de bekerwinnaar hierdoor volgend seizoen weer rechtstreeks instromen in de groepsfase van de Europa League."

Toch is Gudde kritisch. "Waar wij moeite mee hebben is dat het allemaal zo laat bekend wordt gemaakt. De afspraak is dat clubs tot vier weken tot de betreffende wedstrijd dit verzoek kunnen indienen. Zodra dit aan de orde is, kan de KNVB dit in onze ogen direct communiceren. Nu is de kaartverkoop reeds opgestart en moeten supporters hierdoor steeds op het laatste moment in hun agenda gaan schuiven."

De bestuurder hoopt toch dat er veel FC Groningen-supporters meereizen op een woensdagavond. "Dat wordt een uitdaging op een doordeweekse dag. Wil je hier als FC Groningen-supporter bij zijn, dan moet je wellicht een halve dag vrijaf nemen. Dan vraag je wel wat van je supporters", aldus Gudde, die wel hoopt dat PSV donderdag wint.

"Voor het Nederlandse voetbal is het ongelooflijk belangrijk dat PSV zich plaatst voor de play-offs", beseft hij. "We zullen het negatieve bijeffect ervan in dat geval proberen om te draaien naar een supporters-vriendelijk idee. Als PSV zich kwalificeert, zullen we vrijdagochtend de consequenties ervan delen met onze achterban."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Aug 2019 om 20:34
    Ik denk dat het gros van de supporters sowieso niet blij is met al die wijzigingen. Maakt het voor mij in ieder geval regelmatig onmogelijk om te gaan.
zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›