Complimenten voor Gakpo: ''Klaar voor zijn definitieve doorbraak''

0
Complimenten voor Gakpo: ''Klaar voor zijn definitieve doorbraak''

Luuk de Jong vertrok onlangs naar Sevilla en PSV houdt ook nog rekening met een vertrek van de vleugelaanvallers Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn. Volgens Reon Boeringa heeft de club uit Eindhoven de mogelijke opvolger(s) echter al in huis. 

"Er zijn twee redenen waarom een eventueel vertrek van dat duo PSV geen enorme zorgen baart. Reden één: het reeds aantrekken van Bruma", legt hij uit in het weekblad van Voetbal International. "Reden twee: de aanwezigheid van Cody Gakpo. Kind van de club, geboren Eindhovenaar en als de schijn niet bedriegt klaar voor zijn definitieve doorbraak", voorspelt Boeringa. 

"Afgelopen seizoen zette hij grote stappen in zijn ontwikkeling", blikt hij terug. "In het beloftenelftal liep hij met tien doelpunten in elf duels bijna een-op-een, daarnaast kwam hij zestien keer binnen de lijnen voor de hoofdmacht, hoofdzakelijk als invaller. De twintigjarige aanvaller is een moderne vleugelspits. Snel, wendbaar, doelgericht en sterk in de combinatie", aldus Boeringa. 

"Bovendien is hij voor een vleugelspeler bovengemiddeld lang, wat hem voor kleine backs extra lastig te bespelen maakt", vervolgt de verslaggever enthousiast. "Op de training van zaterdag etaleert hij hoe. In een mêlee van spelers maakt hij zich sterk, om vervolgens de tegenstander in zijn rug als draaischijf te gebruiken. En weg is hij", besluit Boeringa over het PSV-talent. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›