Doan in oefenpot onderuit met Olympische selectie Japan PSV'ers plaatsen zich met Oranje voor EK 2020 Geen PSV'ers in de basis bij Nederland tegen Noord-Ierland Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester'' Monsterzege voor Bruma en Portugal, Thomas onderuit met Nieuw-Zeeland

Ihattaren maakt indruk: ''De technische klasse druipt ervan af''

( 0 reacties)
Ihattaren maakt indruk: ''De technische klasse druipt ervan af''

PSV neemt het over twee weken op tegen FC Basel en de grote vraag is natuurlijk met welke opstelling trainer Mark van Bommel zal gaan spelen. Reon Boeringa is benieuwd of Mo Ihattaren er in slaagt om een basisplaats te veroveren. 

"Het is in Verbier niet moeilijk te zien waarom Van Bommel de inmiddels zeventienjarige Ihattaren zo hoog heeft zitten", schrijft hij in Voetbal International. "De technische klasse druipt ervan af tijdens de zaterdagochtendtraining. Een aanname in de hoek van het veld met rechts, daarna een vloeiende draai om zijn as, om in één keer door te spelen met links", aldus Boeringa. 

"Even later een subtiel tikje tegen de bal om een aanstormende tegenstander in de luren te leggen, om vervolgens het spel met een splijtende pass open te leggen", blikt hij terug. "Ihattaren heeft daarnaast het inzicht en de durf om het spel waar nodig te versnellen of juist te vertragen. De spelers van PSV herkennen die kwaliteiten van Ihattaren; ze zoeken de linkspoot continu", constateert Boeringa, die laat weten dat het een 'interessante zomer' is voor Ihattaren. 

"Zelf doet hij er alles aan om zich definitief aan te dienen als kandidaat-basisspeler, maar daarbij is hij ook afhankelijk van wat er met zijn concurrenten gebeurt", legt hij uit. "Momenteel rekent PSV zoals gezegd op een vertrek van Pereiro, maar een bod dat de vraagprijs van de vice-kampioen benadert (vijftien miljoen euro) ligt niet op tafel. Dan sluit later deze voorbereiding Erick Gutiérrez nog aan en ziet Van Bommel dus ook Lammers als optie voor de positie achter de spits." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›