PSV'ers plaatsen zich met Oranje voor EK 2020 Geen PSV'ers in de basis bij Nederland tegen Noord-Ierland Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester'' Monsterzege voor Bruma en Portugal, Thomas onderuit met Nieuw-Zeeland VIDEO | Gakpo belangrijk bij ruime zege Jong Oranje op Gibraltar

Malen ambitieus: ''Ik hoop dat Van Bommel er net zo over denkt''

( 0 reacties)
Malen ambitieus: ''Ik hoop dat Van Bommel er net zo over denkt''

Door het vertrek van Luuk de Jong, die zijn loopbaan voortzet bij Sevilla, is er bij PSV een vacature gekomen in de spits. De multifunctionele aanvaller Donyell Malen wil dit seizoen dolgraag een basisplaats veroveren in de ploeg van trainer Mark van Bommel. 

"Ik vind het een mooie positie, heb er in de jeugd al heel lang gespeeld", reageert hij in een interview met Voetbal International. "De laatste vijf wedstrijden van afgelopen seizoen heb ik er ook gespeeld, dat ging wel aardig. Bij Jong Oranje speelde ik de laatste wedstrijden ook op die plek, met Justin Kluivert en Calvin Stengs aan de zijkant", blikt Malen terug.

"Het is mooi om te horen dat andere mensen mij er klaar voor vinden, ik hoop dat de trainer er net zo over denkt", vervolgt hij. "Je moet het gewoon verdienen om er te staan, dat is de beste manier. De trainer moet jou het vertrouwen geven om wat je hebt laten zien", aldus Malen, die gemengde gevoelens heeft overgehouden aan het afgelopen seizoen. 

"Ik heb me zeker ontwikkeld, heb goals gemaakt, assists gegeven en in de Champions League gespeeld", legt hij uit. "Maar ik heb ook dingen niet goed gedaan, daar wil ik me in verbeteren. Ik heb afgelopen seizoen wel een paar kansen om zeep geholpen wanneer ik inviel. Dan wil je misschien te graag, dan schiet je te hard, ben je te ongeduldig. Aan het einde van het jaar werkte ik steeds rustiger af. Die ervaring hoop ik naar volgend seizoen mee te nemen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›