Doan in oefenpot onderuit met Olympische selectie Japan PSV'ers plaatsen zich met Oranje voor EK 2020 Geen PSV'ers in de basis bij Nederland tegen Noord-Ierland Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester'' Monsterzege voor Bruma en Portugal, Thomas onderuit met Nieuw-Zeeland

''Lammers viel tijdens de oefening in de smaak bij Van Bommel''

( 0 reacties)
''Lammers viel tijdens de oefening in de smaak bij Van Bommel''

Sam Lammers werd vorig seizoen door PSV verhuurd aan SC Heerenveen en de talentvolle centrumspits liet een uitstekende indruk achter bij de Friezen. Reon Boeringa is benieuwd of hij dit jaar zijn definitieve doorbraak weet te beleven bij de club uit Eindhoven. 

"Zijn vrijwel perfecte tweebenigheid, spelinzicht en loepzuivere schot maken Lammers tot een bijzonder complete spits", schrijft hij in Voetbal International. "Lammers is van nature links, maar ook met rechts stuurt hij ballen loepzuiver naar de hoek", aldus Boeringa, die de 9,5 ook aan het werk zag tijdens trainingen. "Die ochtend was Lammers al opgevallen tijdens een positiespel", blikt hij terug. 

"Enkele door hem gevonden oplossingen getuigden van bovengemiddeld spelinzicht, zoals de volley over twintig meter naar Mo Ihattaren of het balletje dat hij onder grote druk achter zijn standbeen langs haalde. Soms leek hij het voor zichzelf iets te moeilijk te maken, maar de jeugdinternational viel tijdens de oefening in de smaak bij Van Bommel, die een van zijn oplossingen met complimenten begeleidde", vervolgt de verslaggever, die ook aanwezig was bij het oefenduel tussen PSV en Sion.

Lammers werd toen door Van Bommel op '10' gezet. Door Lammers wat meer teruggetrokken te positioneren, speelt hij continu met zijn gezicht naar het doel", legt Boeringa uit. "Het kan Lammers vaker in schietpositie brengen, terwijl hij tegelijkertijd het inzicht en de technische bagage heeft om met een pass een ploeggenoot te lanceren. Dat blijkt wanneer hij met Cody Gakpo combineert en de jonge vleugelspits vrij voor de keeper zet." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›