Lammers maakt 'onder luid applaus' rentree op trainingsveld bij PSV Angeliño: ''Ben de supporters van PSV enorm dankbaar'' Koeman waarschuwt spelers richting EK: ''Het wordt een strijd'' VIDEO | Gakpo wint met Jong Oranje in extremis van Engeland Ook tegen Estland geen basisplek voor Dumfries in Oranje

Herenakkoord tussen topclubs eerder van kracht: ''Ajax was tegen''

( 0 reacties)
Herenakkoord tussen topclubs eerder van kracht: ''Ajax was tegen''

Het herenakkoord tussen zes clubs om geen spelers meer over te nemen uit elkaars jeugdopleiding gaat al in een eerder stadium van kracht. Het gaat om Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht, die allen voor hun voetbalschool het hoogste certificaat hebben gekregen van de KNVB.

"Oorspronkelijk was een latere ingangsdatum gepland, omdat werd gedacht aan een nieuwe opzet van de competitie. Om die in te voeren, was eerst een overgangsjaar nodig gewest", legt AZ-directeur Robert Eenhoorn uit. "Aangezien er geen overeenstemming kwam over een andere competitieopzet, vonden wat dat de onderwerpen waar wél een akkoord over bereikt was, naar voren gehaald konden worden. Daar waren de meeste clubs voor."

Er waren drie clubs tegen, onder meer Ajax. Of de clubs nog even snel elkaars beste talenten wegplukken? "Formeel gezien hebben ze het recht om dit te doen. Wat ik me alleen wel afvraag: die hele veranderagenda is ooit begonnen om de weerstand binnen de Eredivisie te verhogen", luidt het vervolg.

Eenhoorn kijkt met jaloezie naar Engeland, waar de halende club veertigduizend pond per opleidingsjaar moet betalen. Daar kan nog eens 1,3 miljoen pond bijkomen, mocht het talent aan spelen toekomen in de Premier League. "Dat doen ze ter bescherming van de league", aldus Eenhoorn in gesprek met Voetbal International.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›