De Boer blikt terug: ''Het had wel 10-0 voor PSV kunnen worden'' Feyenoord kan PSV helpen: ''Die uitslag kan cruciaal zijn'' ADO reageert op vermeende spreekkoren: ''Niet waargenomen'' VIDEO | Samenvatting: PSV wint uitduel met ADO Den Haag overtuigend Janssen: ''Ihattaren is de speler die er het meeste op lijkt''

Oud-PSV’er Nii Lamptey openhartig in verschenen biografie

( 0 reacties)
 Oud-PSV’er Nii Lamptey openhartig in verschenen biografie

--- Ingezonden persbericht ---

Van de hand van auteur Joris Kaper is onlangs is het boek Nii Lamptey – De Vloek van Pelé verschenen. Het boek vertelt het bizarre levensverhaal van Nii Lamptey, oud-voetballer van onder meer PSV, Anderlecht en Aston Villa.

Nii Lamptey (1974) werd al op veertienjarige leeftijd door voetbalgrootheid Pelé zelf als zijn opvolger aangewezen, zo enorm was de Braziliaan onder de indruk van de Ghanees. Lamptey schitterde op een jeugd-WK en werd ingelijfd door het Belgische Anderlecht, waar hij op wonderbaarlijke wijze terechtkomt.

Lamptey scoort bij zijn debuut en geldt nog steeds als de jongste doelpuntenmaker in de hoogste Belgische competitie ooit. Ook maakt hij furore met de jeugdteams van Ghana. Na een goed seizoen bij PSV glijdt zijn carrière echter af en wordt langzaam duidelijk dat hij Pelé niet zal evenaren.

Lamptey krijgt niet de carrière die hij verdient. Een moeilijke jeugd, nauwelijks scholing, blessures en een foute spelersmakelaar dragen daar aan bij, maar ook het verlies van twee van zijn kinderen en een fout huwelijk dragen bij aan zijn persoonlijke drama. Zijn zwaarste opgave moet dan nog komen: Na een DNA-test blijken zijn drie overgebleven kinderen niet de zijne. Het leidt tot het moment dat hij bijna besluit uit het leven te stappen, maar zover komt het gelukkig niet.

Redacteur en PSV-supporter Joris Kaper (o.a. Staantribune) kwam voor een interview met Lamptey in contact, waarna tijdens het gesprek het idee voor een boek ter sprake kwam. Hij reisde af naar Ghana, waar de oud-voetballer uitgebreid zijn verhaal deed: “Het verhaal van Lamptey is het meest tragische verhaal dat ik ooit van een voetballer heb gehoord. Het is onvoorstelbaar hoeveel pech hij heeft gekend. En ondanks alle ellende blijft hij positief, al heeft hij op het randje gestaan om zichzelf iets aan te doen. Maar hij heeft zich terug geknokt. Voor hem is het boek dan ook een afsluiting van zijn verleden. Hij wil nog één keer alles vertellen, en er dan een streep onder zetten. Hij kijkt nu liever vooruit, en het boek eindigt gelukkig ook positief.”

Nii Lamptey – De Vloek van Pelé is nu overal verkrijgbaar. Het boek wordt uitgegeven door Edicola Publishing in Deventer

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›