''Straks kunnen we talenten in twee jaar klaarstomen voor het eerste''

( 1 reacties)
''Straks kunnen we talenten in twee jaar klaarstomen voor het eerste''

PSV is momenteel druk bezig met de verbouwingen van De Herdgang. De verbouwing moeten een impuls geven aan de jeugdopleiding, die voor PSV steeds belangrijker aan het worden is.

''We investeren 9 miljoen euro op jaarbasis in de opleiding. Deze verbouwing helpt ook weer mee om te concurreren met de beste opleidingscentra ter wereld'', zo legt technisch directeur John de Jong uit in het Algemeen Dagblad. ''Dat is de ambitie, je wilt relevant blijven. Innovatief ook. Er is onder meer een mindroom gebouwd. Het cognitieve vlak, het trainen van het brein, daar is nog zóveel winst te halen.’''

''Het kan PSV helpen bij het wervingsverhaal naar talenten en hun ouders. En om nog betere spelers voor het eerste elftal op te leiden'', vervolgt De Jong. ''Het kan ook voor een kentering op scoutinggebied gaan zorgen. Dat je vaker de strategische keuze maakt om spelers zoals Donyell Malen als 18-jarige terug te halen uit Engeland. En: Pablo Rosario halen terwijl hij nog bij Almere City speelt, ook een goed voorbeeld. Straks kunnen we jongens in een superinnovatief traject in twee jaar klaarstomen voor het eerste elftal. Zoiets kan meer zekerheid bieden dan 8 miljoen voor al wat oudere spelers betalen, gebaseerd op scoutingrapporten en gevoel alleen'', aldus de technisch directeur van PSV.
 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 May 2019 om 10:05
    Ik zou weten hoe die 80 tot 100 miljoen te besteden voor Bergwijn, Pereiro en Lozano: Unnerstal, Dumfries, de Vrij, Viergever, Angelino, De Roon, Vormer, Propper, Malen, de Jong, Depay. Kampioenschap waardig team!
zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›