De Jong over transferstunts: ''Ja, dat kan deze zomer ook''

( 0 reacties)
De Jong over transferstunts: ''Ja, dat kan deze zomer ook''

Voor technisch directeur John de Jong is zijn eerste seizoen niet bepaald makkelijk geweest. Er veranderde veel in Eindhoven en voor komend seizoen moet er vroegtijdig al een nieuwe selectie staan.

''Bij transfers spelen zoveel factoren mee'', begint De Jong tegenover het Algemeen Dagblad. ''Het is echt niet makkelijk en het gaat vaak om timing, om slimmigheid. Natuurlijk begrijp ik dat een zak geld in algemene zin meer helpt dan dat je moet puzzelen binnen een budget. Maar de transfermarkt werkt toch vooral zo dat er een top 8 is van clubs in Europa die bepaalt. Alleen zij kunnen zelf zeggen: voor rechtsback halen we hém, voor linkshalf hém.''

PSV moet nu de selectie voor volgend seizoen gaan vormen. ''Er zijn momenteel wel duizend spelers of nog meer die we bij PSV volgen. 999 keer maak je geen kans op die enkeling met wie jij écht een verschil kunt maken ten opzichte van concurrenten op jouw speelveld. Maar soms ineens wél. Die drive moet je hebben. Guardado halen was een schoolvoorbeeld. En zo komt PSV altijd wel weer met iets verrassends. Ja, dat kan deze zomer ook'', besluit De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›