''Ajax en PSV doen al veel, ik hoop dat Feyenoord daar bijkomt''

( 0 reacties)
''Ajax en PSV doen al veel, ik hoop dat Feyenoord daar bijkomt''

Het vrouwenvoetbal is in opkomst en dus krijgen ook steeds meer mensen er een mening over. Bondscoach Sarina Wiegman is er inmiddels aan gewend, maar snapt niet dat mensen roepen dat alle clubs in de Eredivisie een vrouwenteam moeten hebben.

"Een eredivisie voor vrouwen met achttien clubs? Wat een onzin", reageert ze in het Algemeen Dagblad. "Dat is het slechtste wat we kunnen doen. Dat potentieel is er nu helemaal niet. Wat krijg je dan? Meer tegenstanders ja, maar het niveau wordt niet hoger. Er zijn geen uitdagingen, daar wordt niemand beter van."

Wiegman ziet de Eredivisie groeien. "De opleidingen en de aanwas worden steeds beter en groter", meent de bondscoach. "Daar heb je alle clubs in de vrouweneredivisie bij nodig. En de aanwezigheid van de traditionele topclubs die voor de nodige extra uitstraling zorgen."

"Ajax en PSV doen al veel. Ik hoop dat Feyenoord daar bijkomt", vervolgt ze. "Zoals de grote clubs in Engeland en Duitsland dat ook hebben. Zij hebben met Barclays en Allianz grote bedrijven die hun naam aan de competitie hebben verbonden."

Wiegman vindt ook de publieke belangstelling niet tegenvallen. "Bij een topper als Ajax - PSV zijn 2500 fans. Relateer dát nu eens aan andere vrouwensporten in Nederland. Volleybal, handbal, hockey. Dan is het echt niet slecht hoor. De vergelijking met de eredivisie mannen is niet fair. Kijk naar voetballanden om ons heen. Bij de vrouwen van Arsenal zitten soms ook maar 400 toeschouwers."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›