BREAKING | Eredivisie op de schop: twee rechtstreekse degradanten

( 0 reacties)
BREAKING | Eredivisie op de schop: twee rechtstreekse degradanten

Een flinke verandering in de Eredivisie is aanstaande. De clubs op het hoogste niveau hebben besloten maatregelen een jaar eerder door te voeren, waardoor er vanaf volgend seizoen twee clubs direct degraderen. Dat meldt de Eredivisie via haar officiële kanalen.

"In november 2018 hebben de clubs een besluit genomen over de veranderagenda. Aansluitend is een commissie benoemd die de maatregelen heeft uitgewerkt en een voorstel voor invoering aan de clubs heeft gedaan. Omdat de maatregelen allemaal bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de Eredivisie en het Nederlandse voetbal heeft de commissie voorgesteld om deze eerder in te voeren dan in november 2018 besloten was. De clubs stemmen hiermee in", luidt de uitleg.

Dit houdt dus in dat de nummer zeventien en achttien van de Eredivisie direct degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Voor de kampioen én nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie betekent dit automatisch directe promotie naar de Eredivisie. De nummer zestien van de Eredivisie speelt wel gewoon play-offs.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›