Robben hakt knoop snel door: ''Veiligste optie is stoppen''

( 2 reacties)
Robben hakt knoop snel door: ''Veiligste optie is stoppen''

Arjen Robben heeft nog altijd geen uitsluitsel gegeven over zijn toekomst als profvoetballer. De 35 jarige vleugelaanvaller overweegt serieus om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. "De veiligste optie is stoppen."

Op korte termijn hakt Robben de knoop door. "Wat wil ik nog? Zo langzamerhand probeer je daar achter te komen. Door het er veel over te hebben. Met name thuis is het bijna dagelijkse kost. Mijn vrouw staat volledig achter me. Ik ben dankbaar hoe zij ermee omgaat. Zij weet ook dondersgoed hoe ik ben en hoeveel ik van het spelletje houd", zegt hij voor de camera van de NOS.

Doorgaan zal een enorme impact hebben op zijn gezin. "Je bent nu tien jaar in München, dat is een behoorlijk lange tijd. Twee van mijn kinderen zijn hier geboren. Alles klopt hier. Om dan voor mij nog een keer een move te maken... Dan pak je wel het hele spul op om misschien één of twee jaar ergens anders heen te gaan", vervolgt hij.

Robben ziet stoppen als een serieuze mogelijkheid. "Hele andere dingen. Afstand nemen van het voetbal, genieten van andere dingen. Veel meer tijd met mijn gezin doorbrengen. De veiligste optie is stoppen. Op het moment dat je doorgaat, moet je kijken hoe je dat zo goed mogelijk gaat invullen."

Aan aanbiedingen geen gebrek. "Er is interesse vanuit Nederland en daarbuiten. Ik heb nog met niemand om de tafel gezeten", aldus Robben, die niet langer meer wil wachten. "Of ik een deadline heb gesteld? Ik wil het eigenlijk deze of volgende week bekendmaken. Door mijn blessure heb ik het voor mij uitgeschoven, maar ik mag het nu niet langer voor mij uit gaan schuiven."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 May 2019 om 16:03
    Niet aan beginnen. Die ‘oude man’ houd onze jeugd als malen en Lammers weer op de bank. Die zijn er klaar voor. Hij is 50% geblesseerd en zo krijgen we nooit een ingespeeld team.
  • 22 May 2019 om 11:20
    Het zou fantastisch zijn als Robben nog een of twee jaar in ons shirt te bewonderen was. Dat betekent wel dat Lozano verkocht moet worden. Want een selectie met Robben en Lozano en Bergwijn en Malen en Gakpo kan niet. Zowel Lozano als Bergwijn verkopen vindt ik ook riskant gezien het blessureverleden van Robben.
zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›