Zeven redenen waarom PSV komend seizoen wél landskampioen wordt

PSV is de landstitel kwijt. De Eindhovenaren eindigden het seizoen afgelopen woensdag op een achterstand van drie punten. Ondanks het feit dat Ajax naast de landstitel ook de TOTO KNVB Beker won, is er geen reden tot treuren. PSVFans.nl zet zeven redenen op een rij waarom PSV komend seizoen gewoon weer landskampioen gaat worden.

De jeugd heeft de toekomst
Bij PSV hebben we het afgelopen seizoen veel jonge talenten aan het werk gezien. Wat te denken van Cody Gakpo (20), Zakaria Aboukhlal (19), Mohammed Ihattaren (17), Donyell Malen (20) en Michal Sadílek (19)? Deze jonge talenten kunnen bij PSV nieuw elan brengen als het even niet lukt. Zo kwam Malen afgelopen seizoen tot tien treffers in 962 Eredivisie-minuten. Met een mogelijk vertrek van zowel Hirving Lozano als Steven Bergwijn in het achterhoofd zijn dit welkome aantallen. 

 width=

Ajax in Europa als blauwdruk
Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar Ajax moet als blauwdruk dienen bij PSV. De Amsterdammers bewezen afgelopen seizoen dat je ook met heel wat minder geld 'gewoon' mee kan doen om de prijzen, ook op het allerhoogste niveau. Voor Nederlandse begrippen is Ajax schatrijk, maar internationaal gezien valt dat tegen. PSV zit in precies hetzelfde schuitje, met de Eredivisie als Champions League. De financiële achterstand is er nu eenmaal, maar het hoeft geen beperking te zijn. 

Onverslaanbaar in het Philips Stadion
Zondag 18 september 2016. Het klinkt als een eeuwigheid geleden en zo voelt het ook wel een beetje. Op die datum leed PSV de laatste competitienederlaag in eigen huis. Sindsdien speelden de Eindhovenaren 48 wedstrijden in de Eredivisie in het Philips Stadion. Vijf keer werd er gelijkgespeeld, de overige 43 (!) keer trok PSV aan het langste eind. Een prima basis voor een kampioenschap dus. 

 width=

Verwachte leegloop bij Ajax
Ajax is de enige concurrent van PSV als het gaat om de landstitel. Tenminste, als er geen héle gekke dingen gebeuren. Hoe je het ook wendt of keert; voor PSV is het altijd fijn als er dragende spelers vertrekken bij de Amsterdammers. Frenkie de Jong is inmiddels verkocht aan FC Barcelona. Ook voor onder meer Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek is voldoende interesse. 

Twee 'gratis' spelers
Tegenover de verwachte leegloop staat dat PSV twee 'gratis' spelers krijgt: Maximiliano Romero en Ryan Thomas. Natuurlijk zijn deze spelers niet écht gratis, maar ze zijn respectievelijk in januari 2018 en juli 2018 gekocht. Wegens blessures maakten ze weinig (Romero) of geen (Thomas) speelminuten in de Eredivisie. Als zij een volledig seizoen fit blijven, zijn het twee aanwinsten voor de huidige selectie. 

 width=

IJzersterke verdediging bij PSV
Slechts 26 keer wist een tegenstander van PSV in de Eredivisie te scoren tegen de Brabantse formatie. Daarmee hebben de Eindhovenaren de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie. Behoudens Daniel Schwaab, die de club inmiddels verlaten heeft, verwachten we weinig wisselingen in deze laatste linie. Wat dat betreft lijkt het een kwestie van verder bouwen op succes. 

PSV draaide al topseizoen
Door het uitblijven van tastbaar zilverwerk lijkt het niet zo, maar PSV heeft een topseizoen achter de rug. De scheidend landskampioen behaalde uiteindelijk 83 punten. De club greep nog nooit naast de landstitel in een seizoen waarin het minimaal tachtig punten veroverde, zo zocht Voetbal International uit. Tot afgelopen seizoen dus. 

 width=

Joris Verwijst / PSVFans

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
za
6/04
PSV
18:45
AZ
za
13/04
PSV
16:30
Vitesse
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand