De Jong ziet voordeel van seizoen: ''Dan voelt dit vele malen beter''

( 0 reacties)
De Jong ziet voordeel van seizoen: ''Dan voelt dit vele malen beter''

De voetbalredactie van het Algemeen Dagblad deelde elke speelronde in de Eredivisie cijfers uit aan de spelers. De nationale krant heeft Luuk de Jong aangewezen als speler van het jaar.

"Met PSV hebben we uiteindelijk de titel nipt aan Ajax moeten laten. Maar zelf eindig ik als gedeeld topscorer en daarnaast nu met deze prijs namens het AD. Dat zie ik als mooi en eervol, je wordt toch gekozen op basis van je prestaties over een heel seizoen", zegt De Jong, die met een gemiddeld cijfer van 6,735 De Ligt (6,727) met een minimaal verschil klopt. 

De Jong is echter niet helemaal tevreden over zijn eigen prestaties. "Ik had ook de twee wedstrijden van mei nog willen scoren. Zondag verloren we alleen helaas van AZ (1-0), waardoor de titelrace ineens definitief over was. Dat was een klap en dan is het zwaar om drie dagen later nog te moeten afsluiten tegen Heracles. Desondanks heb ik er nog wel alles aan gedaan om te scoren, want Dusan Tadic stond met 26 goals dichtbij. Uiteindelijk maakt hij er op de slotdag twee en eindig je allebei op 28. Maar oké, ook met dit gedeelde topscorerschap kan ik leven. Ik was eerder in mijn loopbaan drie keer tweede, dan voelt dit veel beter."

Volgens de goalgetter van de Eindhovenaren heeft de slotfase van de laatste wedstrijd meegespeeld. "In de slotfase tegen Heracles gaf ik nog een steekpass waaruit Donyell Malen 3-1 maakte. Dat balletje, dat gaf net de doorslag hè. Ja? Zo zie je maar: elk detail telt, haha", grijnst De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›