De Jong: ''Het doet pijn en voelt als een verloren seizoen''

( 0 reacties)
De Jong: ''Het doet pijn en voelt als een verloren seizoen''

Luuk de Jong is gedeeltelijk topscorer geworden van de Eredivisie en eindigde als tweede in de competitie met PSV. De PSV'er is toch niet tevreden over het seizoen. Bij de spits overheerst het gevoel van teleurstelling.

"Natuurlijk is het goed dat we met een overwinning hebben afgesloten. De teleurstelling is er toch van zondag en daarvoor. Dat voel je direct", begint De Jong in gesprek met FOX Sports. "Bij het begin dachten we direct, 'Oh nee, gaat het zo'n dag worden. Gelukkig was dat niet het geval."

De Jong blijft sportief en deelt de complimenten uit aan Ajax. "Ik moet sportief blijven en feliciteer mijn collega's. Zij hebben een heel goed seizoen gedraaid, net iets beter dan wij. Hopelijk kunnen we volgend jaar revanche nemen en dan wel kampioen worden", vervolgt de captain, die ook geen topscorer is geworden. "Ik weet niet wat dat inhoudt? Winnen we dan allebei? Hij heeft het fantastisch gedaan, maar ik had er toch één meer moeten maken. Maar dat is voetbal, ik was er wellicht nog teveel mee bezig."

"Ik denk dat we veel moeten meenemen uit dit seizoen. De eerste seizoenshelft was heel goed. In de Champions League was het goed, maar boekten we helaas geen resultaat. De tweede seizoenshelft was te wisselvallig. Het doet pijn en het voelt als een verloren seizoen", besluit De Jong. "We moeten dominanter worden, maar dat moeten we nog verbeteren. We moeten daaraan werken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›