Van Bommel ziet oorzaak: ''Dat kunnen we onszelf verwijten''

( 0 reacties)
Van Bommel ziet oorzaak: ''Dat kunnen we onszelf verwijten''

Ajax begon over de interesse in PSV'er Steven Bergwijn. Volgens PSV-trainer Mark van Bommel moet het geen probleem zijn dat andere Nederlandse clubs interesse hebben in de spelers van zijn ploeg.

"We moeten er niet zoveel heisa over maken en er niet zo op reageren. Eigenlijk is het zo dat we er een vraag over kregen en daar antwoord op gegeven hebben. We kunnen er sowieso pas over nadenken als er een bod komt", begint Van Bommel in gesprek met FOX Sports. Van Bommel erkent dat hij gesproken heeft met de aanvaller. "Steven heeft naar zijn zin bij ons en gaat lekker voetballen vanavond. Dit soort dingen gebeuren eenmaal, net als dat belangstelling hebben voor spelers van andere clubs. Weet je wat het mooie is? Dit betekent dat wij goede spelers hebben. Iedereen mag aankloppen, maar je hoeft niet altijd open te doen."

Waar er nog een kleine kans is op het kampioenschap, blijft Van Bommel realistisch. "We moeten met 14-0 winnen en dan hebben we het nog steeds niet in eigen hand", vervolgt de oefenmeester van PSV, die er nog niet overheen is. "Dat is logisch. Het is niet zo dat we het afgelopen zondag verspeeld hebben. Wat we onszelf kunnen verwijten, zijn de uitwedstrijden tegen FC Emmen en Ajax. Tegen Vitesse, FC Utrecht, sc Heerenveen en Feyenoord kun je punten laten liggen, dat heb je altijd in een seizoen."

"Na de winterstop was het stroef, maar er zit een idee achter. Als je wedstrijden gaat analyseren, zie je structuur en een idee. Het verschil met de eerste seizoenshelft, is dat makkelijker tot scoren kwamen. Dan oogt het spectaculairder", analyseert Van Bommel. Hij moet lachen als hij een vraag krijgt over het rouleren in zijn elftal. "Ik had gehoopt dat je deze vraag zou stellen. Voor de winter was het verwijt dat ik niet wisselde. Nu zegt iedereen: ‘Waarom wissel je?’ Als je een seizoen bekijkt, zie je dat een elftal naar elkaar toegroeit. Jongens maken een ontwikkeling door. Ik maak de opstelling, zie de training en heb er goed over nagedacht."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›