''In voetballerij is het allang verleden tijd dat clubs de baas zijn''

( 1 reacties)
''In voetballerij is het allang verleden tijd dat clubs de baas zijn''

Steven Bergwijn wordt in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Eerder vandaag liet PSV weten hem voor geen 100 miljoen euro te willen laten gaan, maar FOX Sports-analist Gert-Jan Verbeek weet dat spelers meer te zeggen hebben.

"Clubs zijn niet meer de baas, spelers zijn de baas", reageert Verbeek bij FOX Sports. "PSV kan hoog en laag springen en op zijn strepen gaan staan, maar als een speler weg wil en de zaakwaarnemer de contacten heeft gelegd: dan gaat hij gewoon. Dan heb je een onwerkbare situatie."

"In de voetballerij is het allang verleden tijd dat clubs de baas zijn", stelt Verbeek. "De speler is gewoon eigen baas. Ook al heeft hij een doorlopend contract. Je kunt het zelfs voor de rechter laten komen. En Ajax legt het op tafel, want die macht hebben ze nu."

Ronald de Boer is het volkomen eens met Verbeek. "Als speler zijnde kun je denken: ik wil wel en ga muiten. Dat heb ik ook wel eens gedaan. Dat lag iets minder gevoelig, want ik ging niet naar een concurrent. Ik kon naar Arsenal. We hadden al een mondeling akkoord en dat werd in mijn ogen geschaad."

Arnold Bruggink denkt niet dat het van een transfer naar Ajax komt, maar adviseert PSV om wél mee te werken als de Amsterdammers meer dan dertig miljoen euro willen betalen. "Dan maakt Ajax de concurrent ook gewoon sterker. PSV heeft met Donyell Malen al een vervanger en ik zou Arjen Robben meteen nog een keer bellen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 May 2019 om 19:11
    Wat een belachelijk gedoe. In het bedrijfsleven en onder gewone omstandigheden geldt altijd een contract is een contract. Als je er vanaf wil kan het niet en gaat de werknemer op zijn strepen staan en houdt de rechter je aan een contract. Dat voetballers de boel zo saboteren om een vertrek af te dwingen is dan ook ronduit belachelijk. De rechter en FIFA zouden spelers in dat geval gewoon een speelverbod op moeten leggen. Moet niet gekker worden.
zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›