''Zelfs voor 50 miljoen euro gaat Bergwijn niet naar Ajax''

2
''Zelfs voor 50 miljoen euro gaat Bergwijn niet naar Ajax''

Steven Bergwijn staat hoog op het verlanglijstje van Ajax, maar Sjoerd Mossou verwacht dat PSV de aanvaller niet naar de club uit Amsterdam laat vertrekken. De verslaggever van het Algemeen Dagblad snapt wel dat een transfer 'onbespreekbaar' is. 

"Het is geen praatje voor de bühne", schrijft hij op de website van het Algemeen Dagblad. "PSV gaat die woorden waarmaken. Zelfs voor 50 miljoen euro gaat Bergwijn niet naar Ajax. De voetballer kan gillend in staking gaan, zijn zaakwaarnemer kan woedend naar het sporttribunaal CAS rennen, Ajax kan er nog een miljoentje of tien bovenop gooien, maar dan nog zal PSV zijn beste speler niet aan Ajax verkopen."

"PSV snapt natuurlijk ook wel: wanneer Ajax óók de kant-en-klaartopspelers weg gaat roven bij de concurrentie, is het hek van de dam", constateert Mossou. "Dan wordt een precedent geschapen waarmee Ajax zichzelf de komende tien jaar moeiteloos kampioen kan maken, precies zoals Bayern dat heeft gedaan, niet in de laatste plaats dankzij de beste spelers van Borussia Dortmund", legt hij uit. 

"Er zijn domweg twee opties: ofwel PSV gebruikt de interesse van Ajax om de verkoopprijs van Bergwijn vakkundig op te drijven in het buitenland", vervolgt Mossou in zijn column. "Ofwel de Eindhovense club legt braaf het hoofd in de schoot en accepteert dat Ajax minimaal tot 2029 de dienst uitmaakt in de eredivisie, in ruil voor een zak miljoenen. Niet echt een moeilijke keuze", reageert hij. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 May 2019 om 13:24
    Ben benieuwd hoe Bergwijn vanavond gaat optreden tegen heracles
  • 15 May 2019 om 12:59
    Kijk, Sjoerd Mossou begrijpt het tenminste. Duidelijke, rationele analyse en niet allerlei aannames en speculaties zoals je in die roddelkrant uit 020 kunt lezen.
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›