''PSV is er zelf bij als Ajax spelers uit Eindhoven wil wegkapen''

0
''PSV is er zelf bij als Ajax spelers uit Eindhoven wil wegkapen''

Ajax heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de Champions League en daardoor wordt de club uit Amsterdam alsmaar rijker. Volgens Rik Elfrink ziet PSV echter ook voordelen door de Europese successen van de directe concurrent. 

"Waarom is Gerbrands nu ook positief? Allereerst zijn de prestaties van Ajax inspirerend en uitstekend nieuws voor de plaats van de eredivisie op de UEFA-ranglijst. Nederland staat nu elfde en de top-tien is weer in zicht", legt hij uit in een analyse op de website van het Eindhovens Dagblad. 

"Dat Ajax uitstekend presteert in Europa is goed voor de uitstraling van de eredivisie, een echte opleidingscompetitie", vervolgt Elfrink. "Dit kan jonge spelers of ervaren krachten die mee willen spelen om de titel over de streep trekken om naar Nederland te komen. Anderzijds kan het de interesse van buitenlandse clubs in eredivisiespelers aanwakkeren en transferbedragen opdrijven", beseft hij. 

"Zolang PSV ervoor zorgt dat de club een significant betere selectie heeft dan de andere zestien teams in de eredivisie doet het normaal gesproken elk seizoen mee om de titel", constateert de clubwatcher. "PSV is er zelf bij als Ajax spelers uit Eindhoven wil wegkapen en zal uitsluitend zaken doen als de geboden bedragen extreem boven de marktwaarde liggen", besluit Elfrink realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›