''Heb mijn spelers fijntjes gewezen op de woorden van Van Bommel''

0
''Heb mijn spelers fijntjes gewezen op de woorden van Van Bommel''

PSV had zondagmiddag veel moeite met laagvlieger De Graafschap. In eigen huis werd het slechts 2-1 voor de thuisploeg, terwijl trainer Mark van Bommel nog aan het doelsaldo wilde werken.

Van Bommel refereerde voor het duel zelfs aan een interland met Nederland tegen San Marino. Dat duel eindigde in 11-0. "Dat raakte me wel", zegt De Graafschap-trainer Henk de Jong in gesprek met de Volkskrant. "We hebben weliswaar met 8-0 verloren van Ajax, maar we zijn geen amateurclub. Ik heb mijn spelers fijntjes gewezen op de woorden van Van Bommel."

De Jong vond ook een tactiek om het PSV moeilijk te maken. Veel ballen werden teruggespeeld op doelman Jeroen Zoet. "Het centrale duo bij PSV speelt meestal de backs aan, voor ons is dat goed te bespelen", aldus De Jong.

De Graafschap werd daardoor zeker geen San Marino. "Het mooiste compliment voor ons was dat PSV zelfs ging tijdrekken om de zege over de streep te trekken", lacht De Jong, die Van Bommel nog wel een belofte deed. "Ajax krijgt bij ons op de Vijverberg ook nog wat te verduren."

Foto: Orange Pictures

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›