Kraay looft Koeman: ''Dumfries had dat ook nodig''

( 0 reacties)
Kraay looft Koeman: ''Dumfries had dat ook nodig''

Denzel Dumfries speelde donderdagavond een sterke wedstrijd bij het Nederlands elftal. Hans Kraay junior zag dat de rechtsback van PSV in zijn kracht kwam tegen Wit-Rusland.

"Dumfries kon ook wel een beetje vertrouwen gebruiken", zegt Kraay bij FOX Sports. "We hoopten en hadden er ook wel vertrouwen in dat hij onder Koeman in een andere omgeving het goed zou doen." Vooraf analyseerde Kraay namelijk het spel van Dumfries.

"De Dumfries die echt goed is, staat open als hij de bal van de keeper of de centrale verdediger krijgt", gaf hij voor de wedstrijd aan. "Dan ziet hij Lozano of Luuk de Jong. Een twijfelende Dumfries staat terug naar de keeper en ziet de helft van zijn medespelers niet."

"Ik denk dat Dumfries niet de eerste man moet zijn die je aanspeelt, maar diegene die in het laatste gedeelte van de aanval voor het eerste aan de bal moet komen. Dan is hij goed. Zijn kracht is diep gaan. Het is nooit dat de opbouw bij hem begint", aldus Kraay, die denkt dat spelers als Dumfries en Memphis Depay ook het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman krijgen.

"Dat is ook wel een kwaliteit van een trainer", vindt hij. "Om te weten wie je voor z'n kloten moet schoppen, maar hij weet ook bij wie je een arm om zijn schouder moet slaan. Ook Memphis, die best wel stoer is en een paar plakplaatjes heeft, heeft dat ook nodig. Dumfries had dat ook nodig. Dat kan hij blijkbaar, op het juiste moment en bij de juiste spelers."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›