''Hoe groot is de kans dat Ajax de eerste positie van PSV gaat overnemen?''

( 0 reacties)
''Hoe groot is de kans dat Ajax de eerste positie van PSV gaat overnemen?''

We hebben de winterstop alweer een tijdje achter ons gelaten en er zijn inmiddels 25 wedstrijden gespeeld door PSV. Het jaar 2018 heeft de club afgesloten als de beste club van de Eredivisie, maar weten ze deze lijn door te zetten? In het seizoen heeft PSV tot nu toe alleen de wedstrijd tegen Feyenoord verloren en zijn vier wedstrijden uitgelopen op een gelijkspel. Ajax zit de club echter op de hielen. Er is sprake van vijf punten verschil en de Amsterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Winnen ze de wedstrijd tegen PEC Zwolle, die uitgesteld was vanwege de Champions League wedstrijd van Ajax tegen Real Madrid, dan is het verschil nog maar twee punten. Feit is dat de titel voor PSV nog helemaal niet zeker is en de vraag is dan ook hoe groot de kans is dat Ajax alsnog de titel voor de neus van PSV weg kaapt.

Een goede eerste seizoenshelft

Met slechts een verloren wedstrijd in de eerste seizoenshelft, leek PSV op de goede koers naar een nieuwe titel. Ook Ajax had in de eerste seizoenshelft een wedstrijd verloren, maar ook een wedstrijd gelijk gespeeld. Dat gelijkspel van Ajax verklaart de twee punten verschil, mocht Ajax de inhaalwedstrijd tegen PEC winnen.

Kostbaar puntenverlies

De odds bij Mr Green casino geven een gunstig beeld voor het kampioenschap voor PSV. Mensen die op sport wedden, zetten dan ook sneller hun geld in op weer een nieuwe titel voor de Brabantse club. De tweede seizoenshelft is echter iets minder gunstig van start gegaan met maar liefst vier gelijke spelen tot nu toe. Ajax had in kunnen lopen op PSV als zij niet ook punten hadden verspeeld. Ajax heeft de tweede seizoenshelft twee wedstrijden verloren en een gelijk gespeeld. Het puntenverlies is kostbaar aangezien PSV de koppositie had kunnen verstevigen.

De strijd der titanen

Ajax heeft nog een loodzwaar programma met nog kansen in de Champions League en de KNVB beker. Hier moet PSV de vruchten van plukken nu zij zich alleen volledig op het kampioenschap van de Eredivisie kan richten. De vraag is dan ook of de vorm van de Amsterdammers alsnog zal zwichten onder de grote druk van de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden. Beide clubs hebben laten zien dat ook de wedstrijden die op papier gewonnen zouden moeten worden, nog niet eens zo heel makkelijk gespeeld zijn. De kenners verwachten echter dat de strijd om de titel beslist gaat worden op 31 maart, wanneer de klassieker tussen Ajax en PSV gespeeld zal worden. Weet Ajax hier gebruik te maken van het voordeel als thuisspelende ploeg? PSV was heer en meester tijdens de eerdere ontmoeting op 23 september van vorig jaar en won toen met 3-0. Tijdens dit knotsgekke seizoen is wel gebleken dat het balletje rond is en de vaste subtoppers ineens gevaarlijk dicht bij degradatie komen. PSV zijn echter steeds vaste waardes gebleken, met ook hier en daar verrassende verliezen en gelijke spelen. We kijken met zijn allen uit naar 31 maart waar we hopen ook weer de Amsterdammers alle hoeken van het veld te laten zien!

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!