''Lammers heeft potentie maar gaat De Jong nog niet uit de basis spelen''

( 0 reacties)
''Lammers heeft potentie maar gaat De Jong nog niet uit de basis spelen''

Mark van Rijswijk is erg benieuwd waar Sam Lammers het komende seizoen gaat spelen. De spits is momenteel verhuurd aan SC Heerenveen en doet het daar uitstekend, maar zal volgend seizoen opnieuw achter Luuk de Jong moeten plaatsnemen op de bank.

"Ik ben de afgelopen twee duels bij Heerenveen geweest en ik heb echt van het duo Lammers en Vlap genoten", vertelt de voetbalcommentator bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Met Lammers is de vergelijking met Van Nistelrooy heel snel gemaakt. Hij loopt redelijk ver voor op het aantal doelpunten dat Van Nistelrooy had in deze fase van zijn loopbaan."

"Hij maakte in zijn ene seizoen bij Heerenveen dertien goals en Lammers heeft er nu veertien, terwijl ze beiden 21 jaar oud waren. Wat ik nu zie met zijn tweebenigheid, perfecte techniek, snelheid, overzicht en inzicht.. Dan heeft hij in elk geval de potentie om over een paar jaar de eerste spits van Oranje te zijn", verwacht Van Rijswijk, die benieuwd is naar wat Lammers zelf wil.

"Zijn keuze voor volgend seizoen gaat daarin heel bepalend zijn, want hij heeft ook de kwaliteiten om eerste spits bij Ajax of PSV te worden. Bij Ajax liggen er misschien nog wel meer kansen, want hij gaat Luuk de Jong bij PSV niet uit de basis spelen. Maar AZ zou voor hem ook een hele mooie stap zijn", vervolgt Van Rijswijk, die onder indruk is van de stappen die Lammers heeft gezet in Friesland.

"Aan het begin van het seizoen viel Lammers nog niet heel erg op. Hij kwam niet tot scoren en het liep allemaal niet zo soepel. Maar als je ziet hoe hij zich dit seizoen heeft ontwikkeld... Dat is gewoon erg indrukwekkend en als hij die ontwikkeling doorzet, dan is dat (een basisplek in net Nederlands elftal, red.) een logisch gevolg", vervolgt Van Rijswijk lovend.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!