Sadilek: ''Ik voel wel dat ik extra energie aan het team geef''

( 0 reacties)
Sadilek: ''Ik voel wel dat ik extra energie aan het team geef''

Michal Sadilek maakt een uitstekende ontwikkeling door bij PSV. De middenvelder stond vorige week, door de afwezigheid van Jorrit Hendrix, in de basis tegen Excelsior en in de wedstrijd tegen NAC Breda kwam hij als invaller binnen de lijnen. 

"Wat mijn status nu is, weet ik niet, dat moet je aan de trainer vragen", reageert de jonge Tsjech in gesprek met Voetbal International. "Ik voel wel dat ik extra energie aan het team geef als ik op het veld sta. Dat gebeurde tegen NAC denk ik ook", blikt Sadilek terug.

"Het is een belangrijke rol, de boel een beetje opkikken", vervolgt hij. "Het is lastig als tegenstanders met vijf verdedigers spelen. Dan moet je ruimtes creëren voor andere spelers met diepte. Dat gebeurt soms te weinig. De tweede helft tegen NAC ging dat een stuk beter en creëren we ook meer kansen." 

"Het wordt steeds belangrijker de bal snel te vragen en dan tempo te maken, omdat tegenstanders zich op ons instellen", constateert Sadilek. "Ik denk dat 2-0 tegen NAC niet het maximale resultaat was, maar drie punten is in deze fase van de competitie het belangrijkst", besluit hij realistisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!