Gutierrez 'gezakt' in pikorde: ''Die klap kwam wel hard aan''

( 2 reacties)
Gutierrez 'gezakt' in pikorde: ''Die klap kwam wel hard aan''

Erick Gutiérrez werd vorig jaar met hoge verwachtingen naar PSV gehaald, maar de middenvelder heeft nog altijd een reserverol bij de club uit Eindhoven. Daniel Reyes ziet dat de Mexicaan moeite heeft om zich aan te passen. 

“Gutiérrez speelt niet zoals trainer Mark van Bommel het wil”, vertelt de verslaggever van de Mexicaanse sportzender Marca Claro op de website van Omroep Brabant. “Guti is een middenvelder die van nature inzakt tussen de centrale verdedigers. Maar het idee van Van Bommel is, dat de middenvelders ook daadwerkelijk op het middenveld blijven staan", legt Reyes uit. 

"Dat is een aanpassing die hij nu aan het maken is, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. En het tempo ligt in Nederland toch wat hoger dan in Mexico", vervolgt hij. "Het lijkt er op dat hij die aanpassing ook nog moet maken. Maar hij werkt echt keihard. Hij weet dat hij bepaalde dingen nog moet verbeteren, maar gun hem de tijd", aldus Reyes, die ziet dat Michal Sadilek steeds vaker de kans krijgt bij PSV. 

Bij afwezigheid van Jorrit Hendrix stond de jonge Tsjech in de basis. "Daarmee lijkt Guti gezakt te zijn in de pikorde. Die klap kwam wel hard aan", weet hij. "Maar nogmaals: hij weet wat hij moet doen en werkt daar keihard voor. In Mexico maken ze zich nog geen zorgen om de situatie van Guti bij PSV. Ze hebben veel vertrouwen in hem en weten wat hij kan. Maar ze snappen het niet dat hij zo weinig speelt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Mar 2019 om 17:30
    Het tempo hier hoger? Zaterdag ben ik in slaap gevallen van het tempo van PSV. Waarom is ie eigenlijk gekocht?
  • 13 Mar 2019 om 17:00
    MvB is echt eigenwijs