''Als PSV slecht speelt, ga je toch klagen als wisselspeler''

( 1 reacties)
''Als PSV slecht speelt, ga je toch klagen als wisselspeler''

Ajax is dit seizoen nog op drie fronten (competitie, KNVB Beker en Champions League) actief, terwijl PSV zich alleen nog maar op de competitie hoeft te focussen. Volgens Hedwiges Maduro is de club uit Amsterdam daardoor in het voordeel. 

"Ik denk dat Ajax een betere kans maakt, omdat ze veel meer kunnen rouleren", legt hij uit bij het programma Voetbalpraat. "Bij PSV heb je toch altijd dezelfde elf. Mensen klagen daar, denk ik, ook meer. Het kan ook tegen je werken dat je maar een keer in de week speelt", aldus Maduro. 

"Als wisselspeler weet je misschien al twee dagen van tevoren dat je niet gaat spelen", vervolgt de voormalig profvoetballer voor de camera van FOX Sports."Het is super moeilijk om er dan in te komen. En als PSV slecht speelt ga je toch klagen als wisselspeler", constateert Maduro.

"Dan ga je toch tegen een andere wisselspeler zeggen: eigenlijk moet ik spelen. Zo werkt het wel een beetje", weet hij. "Maar spelen is moeilijker omdat je minder wedstrijden hebt. Het managen van de kleedkamer is dus moeilijker. Ajax kan veel meer rouleren en dat houdt iedereen tevreden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Mar 2019 om 15:42
    Misschien dat al die Amsterdamse ‘voetbalanalisten’ hun bek beter kunnen houden en zich niet meer met PSV bemoeien.