Stevens: ''Daarom zou ik Sadilek er ook nog niet bij zetten''

( 0 reacties)
Stevens: ''Daarom zou ik Sadilek er ook nog niet bij zetten''

Mark van Bommel heeft bij PSV een 'luxeprobleem' op het middenveld. Pablo Rosario, Jorrit Hendrix en Gaston Pereiro kregen lange tijd de voorkeur, maar Huub Stevens snapt dat de oefenmeester op '10' inmiddels een wijziging heeft doorgevoerd. 

"Hendrix is na de winterstop misschien wat minder, maar hij heeft tot nog toe met Rosario een goede prestatie geleverd", begint hij in gesprek met Voetbal International. "Dat duo is controlerend echt prima. Het klopt dat ze nu wat meer worden vastgezet, maar ik denk dat PSV met Gutiérrez op een van die plekken nog meer risico loopt", voorspelt Stevens. 

"Hij moet eerst het systeem heel goed leren kennen en gebleken is inmiddels dat hij geen nummer 10 is", vervolgt hij realistisch. "Hendrix en Rosario zijn wat minder verfijnd dan de middenvelders van Ajax, maar ze zijn wel heel degelijk en met hen zak je verdedigend nooit door de ondergrens. Ihattaren is nu dé man op 10, die moet dan voor de nodige creativiteit gaan zorgen", aldus Stevens. 

"Zijn leeftijd zegt me daarbij niets", reageert hij. "Van Bommel heeft lang vastgehouden aan Pereiro, als Ihattaren het krediet krijgt dat zijn voorganger heeft gekregen, kan hij lang blijven staan. Wel heeft PSV nu een heel jong middenveld, daarom zou ik Sadilek er ook nog niet bij zetten. Want dan wordt het denk ik té jong. Maar dat Sadilek eraan komt, is mij ook wel duidelijk", besluit Stevens enthousiast. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!