KNVB legt uit: ''In het belang van het Nederlandse voetbal''

( 1 reacties)
KNVB legt uit: ''In het belang van het Nederlandse voetbal''

De KNVB nam woensdagavond een moeilijke keuze, maar volgens manager competitie zaken Jan Bluyssen is het een beslissing die juist goed is voor het Nederlands voetbal. Mede omdat Ajax de enige ploeg is die punten kan halen voor coëfficiëntenlijst van de UEFA.

"In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs. Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee", laat Bluyssen weten op de site van de KNVB.

De manager competitie zaken beseft dat het niet gunstig is voor de supporters van de Zwollenaren. "We beseffen dat de aanvangstijd van 18.30 uur op een doordeweekse dag ongunstig is voor de supporters van PEC Zwolle, maar omdat het een Champions League-avond is, kan het helaas niet anders."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Feb 2019 om 09:44
    Wat een Jan Doedel zeg. Deze afspraken zijn helemaal niet gemaakt volgens de andere clubs. Wedstrijdtijd aanpassen of een dagje eerder of later maar niet gewoon een wedstrijd uit het schema halen zoals nu. Bovendien speelt Ajax nog 1 wedstrijd in Madrid en daar halen ze zeker geen punten dus deze Jan Lul van de KNVB heeft weer een rits kutsmoezen klaar om deze keus recht te lullen maar dat werkt niet. En al helemaal niet als je dat achter de rug om van de andere clubs doet. Noch PEC noch andere ploegen zijn gevraagd en geïnformeerd. Dit is een eenzijdig besluit van de KNVB en Ajax. Bah bah en nog eens bah. Breng gewoon de kampioenschaal ook vast naar Amsterdam joh!