Angeliño vol lof: ''Zijn aanwezigheid is voor mij heel belangrijk''

PSV-linksback Angeliño kwam afgelopen zomer over van Manchester City. De Spanjaard maakt sindsdien veel indruk in het team van trainer Mark van Bommel en hij zit in Eindhoven ook helemaal op zijn plek.

"Dit team is zo goed dat iedere nieuwe speler er zo in zou kunnen spelen", zegt hij vol lof tegen Voetbal International. "Bij PSV draait het om het team en we hebben dit seizoen vaak genoeg bewezen hoe sterk dat team is. Niemand in dit elftal verzaakt. Dat zal ook niet gebeuren. Dat heb je tegen FC Utrecht en SC Heerenveen weer gezien. Iedereen wil hetzelfde aan het eind van het seizoen. De titel. Dat zie je terug in ons spel."

Hij geniet van iedere seconde bij PSV. "Ik speel voor een topclub, wat kan ik op dit moment meer wensen? Dit gevoel wil ik vasthouden. Ik heb plezier, iedereen in deze ploeg heeft dat. En omdat ik het zo naar mijn zin heb, speel ik met heel veel zelfvertrouwen. Het aanvallende spel van PSV past ook goed bij me", aldus Angeliño.

"De aanwezigheid van Luuk de Jong is daarin voor mij persoonlijk heel belangrijk", vervolgt hij. "Met mijn stijl en traptechniek kan ik belangrijk zijn voor hem en daardoor voor het team. De klik is fantastisch. Ik kan hem door de lucht en over de grond aanspelen, Luuk is zo goed. Zo’n sterke spits in het strafschopgebied is voor mij natuurlijk fantastisch. Naast Luuk hebben we met Chucky Lozano en Stevie Bergwijn verschillende type aanvallers. Dat is prettig, want dan kunnen we afwisselen. Ik ook, met kort en lang spel. Dat maakt ons toch lastig te verdedigen. We hebben niet voor niets al zoveel goals gemaakt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand