VIDEO | Samenvatting: Jong PSV verliest van koploper FC Twente

Jong PSV speelde vanavond voor de competitie tegen koploper FC Twente. Na zeven wedstrijden op rij waarin er niet werd verloren, moest Jong PSV vanavond haar meerdere erkennen in FC Twente. In het Jan Louwers Stadion werd er met 0-2 verloren.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor PSV, maar het was FC Twente dat op een 0-1 voorsprong kwam. Na een kwartier spelen was het Aitor die met een actie naar binnen kwam en hard raak schoot. In het verdere verloop van de eerste helft waren er nog kleine kansjes, maar werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft was het weer Jong PSV dat voor het eerste echte gevaar zorgde, maar een vrije trap werd uitstekend gekeerd door FC Twente doelman Joel Drommel. Daarna waren er geen grote kansen meer, maar kreeg FC Twente in de 78ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Boere schoot een penalty binnen en zette de stand op 0-2, wat tevens ook de eindstand was.

Door de nederlaag blijft Jong PSV op een vijfde plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Voor het team van trainer Dennis Haar wacht een korte week, want aanstaande vrijdag speelt PSV alweer tegen Roda JC. Dan wordt er om 20:00 uur afgetrapt op de eigen Herdgang.

Opstelling Jong PSV: Roulaux, Wallenburg (67' Frey), Daverveld, Soulas, Kun, Lonwijk (77' Lonwijk), Verreth, Mauro Jr., Aboukhlal, Piroe (C), Daneels (86' Theunissen)