De Mos: ''Hij zal wel een keertje verhuurd gaan worden''

Trainer Aad de Mos begrijpt heel goed dat PSV'er Bart Ramselaar tijdens de winterstop niet vertrok uit Eindhoven. De middenvelder is bij PSV op een zijspoor beland en kon naar het Belgische Sint Truiden, maar hij ging niet.

"Hij is international geweest en ik snap wel dat hij nu bij PSV is gebleven", zegt De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij kan wel naar NAC of Sint-Truiden gaan, maar in het kader van carrièreplanning lijkt me dat niet logisch. Het heeft waarschijnlijk ook met de financiën te maken. Ramselaar laat zien dat hij niet in paniek raakt, hoopt misschien nog op een kans en wil denk ik nog wel een keer op die platte kar staan."

De trainer ziet voor hem een voorbeeld in Adam Maher, die na een mislukt avontuur bij PSV terugkeerde naar zijn vorige club AZ. "Als hij op een wat lager niveau gaat spelen, kan hij dat beter vanaf de voorbereiding in juli doen. Adam Maher haalt nu bij AZ ook weer zijn niveau", stelt hij. 

Net als Ramselaar zijn er meer spelers bij PSV die momenteel niet in de plannen van trainer Mark van Bommel voorkomen. "Dante Rigo heeft een beetje de pech dat Pablo Rosario en Jorrit Hendrix ook nog relatief jong zijn en voldoen. Hij wordt eigenlijk geblokkeerd en zal wel een keertje verhuurd gaan worden, zoals Sam Lammers nu", denkt hij. 

Ook Armando Obispo valt een beetje buiten de boot. De Mos noemde hem ooit 'beter dan Matthijs de Ligt', maar daar komt hij op terug. De verdediger heeft volgens hem meer tijd nodig dan gedacht. "Verloren tijd is het nu voor hen zeker niet, omdat ze met topspelers trainen", aldus oud-PSV'er.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand