Vermeulen: ''Iedereen bij FC Utrecht werd knettergek van hem''

( 0 reacties)
Vermeulen: ''Iedereen bij FC Utrecht werd knettergek van hem''

Tegen alle verwachtingen in lieten juist de twee titelfavorieten dit weekend punten liggen. Waar PSV met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Utrecht, was concurrent Ajax het even helemaal kwijt. De Amsterdammers verloren zelfs met 1-0 bij Heracles Almelo. 

"Zonder De Jong was PSV dit niet gelukt", stelde analist Arno Vermeulen zondagavond aan tafel NOS Studio Voetbal. "Iedereen bij FC Utrecht werd knettergek van hem. Hij was weer aan het etteren en vasthouden en met de scheidsrechter in de weer. Maar hij is goud waard voor het team. Hoe hij een elftal op sleeptouw kan nemen, fantastisch. Ook na de 2-2 wilde De Jong nog tot de laatste seconde winnen."

Zijn tafelgenoten Evgeniy Levchenko en Pierre van Hooijdonk delen die mening. "Een groot verschil met Ajax. Bij PSV staat een team dat wil winnen. De Jong kan ook fysiek de strijd aangaan met de tegenstanders. Dat is een enorm voordeel", vinden de heren. Dat is volgens hen ook een groot verschil met Ajax. 

Van Hooijdonk en Vermeulen zijn kritisch op het spel van de Amsterdammers. "Je ziet sowieso weinig reactie in het veld. In het veld moet het soms clashen tussen spelers als het niet loopt, Maar er gebeurde niets. Bij PSV zie je dat wel. Luuk de Jong deinst er niet voor terug om zijn teamgenoten op scherp te zetten", stellen de analisten. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›