Geschokte buurt door aanval PSV-aanhangers: ''Ik heb meteen de poltie gebeld''

( 0 reacties)
Geschokte buurt door aanval PSV-aanhangers: ''Ik heb meteen de poltie gebeld''

Een groep PSV-aanhangers zou afgelopen vrijdag een aantal Fortuna-fans hebben aangevallen bij een kroeg in Sittard. Het opstandje zou zijn ontstaan nadat er een PSV-vlag verbrand zou zijn. Vijf man zijn achteraf aangehouden, respectievelijk inwoners uit Eindhoven en Genk.

De omwonenden hadden angst", zegt burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen tegen L1. "Dat hadden ze nog nooit meegemaakt in al die jaren. Ze hebben hun ongerustheid duidelijk aan mij overgebracht.Ze oefenden een aanval uit op een groep die bij het café stond. Het schijnen mensen van PSV te zijn en het zou een reactie zijn op het in brand steken van een vlag van PSV. Ook mensen van (Racing red.)Genk zouden erbij zijn geweest." 

Han van Mourik, een omwonende, vertelt: "Ik was televisie aan het kijken en toen hoorde ik geschreeuw en lawaai op straat. Ik ben gaan kijken en zag 50 tot 60 man, helemaal in het zwart." Volgens de man hadden de mannen bivakmutsen, knuppels en stokken bij zich. "Het leek erop alsof ze hier verzamelden", vervolgt van Mourik. "Toen hoorden we geschreeuw en gerinkel. Ik heb meteen de politie gebeld". 

De politie sprak gaf eerder al aan de verwachting te hebben dat het om voetbalsupporters ging, maar wilde daar niet verder op in gaan. Zondag speelde Fortuna Sittard nog een uitwedstrijd bij PSV.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›