Van Bommel reageert: ''Daarom was de training af en toe besloten''

( 0 reacties)
Van Bommel reageert: ''Daarom was de training af en toe besloten''

Het trainingskamp van PSV in Qatar zit er bijna op. De groep van trainer Mark van Bommel trainde gisteren voor het laatst en sluit het kamp vandaag af met een oefenduel tegen de Belgische kampioen Club Brugge.

Van Bommel blikt samen met Marco Timmer van Voetbal International terug op de afgelopen week in Doha. "Ik ben zeer tevreden", zegt hij. "Over de instelling, inzet en het plezier hoef ik me geen zorgen te maken. Die is al vanaf dag één dit seizoen goed. Het gaat er hier ook niet zo zeer om om fit te worden, maar om ons voetbal verder te ontwikkelen. Op tactisch gebied moeten de spelers zo voorbereid worden dat ze iets anders kunnen doen als de tegenstander ook iets anders gaat doen."

Volgende week wordt ook de competitie weer hervat en die zal spannend worden. Het verschil met concurrent Ajax is maar twee punten en die voorsprong moet het team van de oefenmeester de hele rit vast vast zien te houden. Van Bommel waakt voor de tegenstanders. "Het is logisch dat ze iets anders zullen gaan doen", stelt hij.

"Zij moeten een manier vinden waarmee ze ons kunnen stoppen. En wij moeten weten wat we kunnen verwachten, zodat wij erop kunnen reageren. Daar trainen we hier ook op. Daarom was de training zo af en toe besloten. Het medialandschap is veranderd, jullie zetten filmpjes van de training op social media. Iedere club kan ons analyseren als ze ons zien voetballen. Maar ze weten niet hoe we dingen trainen en wat we precies tegen de spelers zeggen", aldus de coach van de koploper.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›