Van Bommel verklapt: ''Die spelers heb ik gelijk ge-appt en gebeld''

( 0 reacties)
Van Bommel verklapt: ''Die spelers heb ik gelijk ge-appt en gebeld''

Mark van Bommel is nu een half jaar hoofdtrainer van PSV. In dat half jaar maakte hij grote indruk en won hij zestien van de zeventien eredivisieduels maar werd zijn team ook uitgeschakeld in de beker en in de Champions League. 

Zijn manier van spelen bracht hij razendsnel en met succes over op zijn team. "In Verbier (zomertrainingskamp, red.) merkte ik al: hé, die speler reageert nu al zo op de informatie die we hebben gegeven", zegt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. "Daarvoor hadden we de eerste oefenwedstrijd tegen Anderlecht met 5-3 verloren. Ik was daar zelf nog niet bij, maar heb dat duel teruggekeken. Toen dacht ik: we moeten heel snel, heel grote stappen gaan zetten. Het gaat erom dat je erin gelooft en spelers kan overtuigen."

"De eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, die 4-0, was voor mij een bevestiging", gaat de trainer verder. "De spelers hadden plezier en straalden dat uit naar het publiek. Als je ons eerste Europese duel tegen BATE Borisov vergelijkt met de manier waarop we nu spelen, is dat een wereld van verschil. We hebben enorme stappen gemaakt als team, en daardoor ook als individu. Het is ook mooi dat er zoveel jongens international zijn geworden."

Wel wist hij al meteen dat hij bepaalde spelers nodig had voor succes. "Toen ik werd aangesteld als trainer, zat ik met Australië nog in Rusland tijdens het WK. Ik heb toen direct tegen technisch manager John de Jong gezegd dat Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Jeroen Zoet moesten blijven. Die spelers heb ik daarna ook gelijk ge-appt en gebeld. Ik wil op een bepaalde manier voetballen en daar heb ik die spelers voor nodig", aldus de Eindhovense oefenmeester. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›