Bergwijn is de clown van de groep: ''Ik houd van grappen maken''

( 0 reacties)
Bergwijn is de clown van de groep: ''Ik houd van grappen maken''

Steven Bergwijn geldt als een van de uitblinkers van de eerste seizoenshelft. Hij lijkt inmiddels niet meer te horen bij de jonkies van de selectie, maar uitgegroeid te zijn tot een ervaren aanvaller. 

"Ik speel veel meer en ik denk ook dat mensen veel meer van me verwachten en de trainers ook. Dat snap ik ook", zegt hij in gesprek met VTBL. Toch vindt de vleugelspeler zichzelf niet dé uitblinker. "Ik denk dat we allemaal wel belangrijk zijn. Natuurlijk kun je niet altijd een goede wedstrijd spelen, maar we doen het vooral als team. Als team staan we gewoon goed en doen we het gewoon goed. We trainen veel op onze speelwijze, en dat helpt ook wel", stelt hij.

"Ik denkt dat we wat aanvallender spelen, wat dominanter", gaat hij verder. "Dat is wel vanaf het begin van het seizoen erin gepompt. We worden eigenlijk steeds beter en beter. Je kan altijd beter natuurlijk, maar we gaan in de tweede seizoenshelft gewoon aan het werk." Zijn persoonlijke doelstellingen voor de komende competitiehelft deelt hij liever niet. 

Binnen de groep is Bergwijn naar eigen zeggen niet altijd even serieus. "Af en toe een clown", beschrijft hij zichzelf. "Ik houd van grappen maken, het hoeft van mij niet altijd even serieus te zijn. Als we trainen natuurlijk wel, maar daarbuiten ben ik van een dolletje hier en daar." Volgens de speler is dat ook belangrijk op een trainingskamp als deze. "Ja zeker weten, anders verveel je je rot", grapt hij. "Nee, de sfeer zit er goed in en we trainen hard en met veel plezier, dus dat is heerlijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›