De Jong past bij speelwijze PSV: ''En dat is ook wel gebleken''

( 0 reacties)
De Jong past bij speelwijze PSV: ''En dat is ook wel gebleken''

Terwijl velen ervan uit gingen dat spits Luuk de Jong afgelopen zomer zou vertrekken uit Eindhoven, tekende hij na gesprekken met de nieuwe trainer Mark van Bommel en technisch manager John de Jong verrassend toch bij. In de eerste competitiehelft bewees hij meteen weer zijn waarde voor PSV.

"Voor mij was het een makkelijke keuze, uiteindelijk", zegt de aanvoerder tegen PSV TV. "Ik heb gesprekken met trainer Van Bommel en John de Jong gehad en dat gaf me zoveel vertrouwen. Toen was het geen moeilijke keuze meer voor mij. Ik weet hoe er hier gespeeld wordt en mijn stijl past daar goed bij denk ik. En dat is ook wel gebleken."

"In Verbier zaten we in de gondel naar de trainingen toe en toen zat ik ook een keer met hem (Van Bommel, red.) te praten", gaat De Jong verder. "Hij zei ook: 'Bij de speelstijl die wij gaan spelen, heel aanvallend, kom je vaak in de zestien en ga je heel belangrijk zijn voor het team'. Dat legde hij zo goed aan me uit dat ik daar zoveel vertrouwen van kreeg." 

Van Bommel kreeg gelijk. "Uiteindelijk wel ja. Voorlopig..", lacht De Jong voorzichtig. Hij is met veertien goals momenteel topscorer van de Eredivisie en bewees op meerdere manieren in het spel van de Eindhovenaren belangrijk te zijn. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›