De Jong enthousiast: ''Dat geeft heel veel kracht, energie en vertrouwen''

( 0 reacties)
De Jong enthousiast: ''Dat geeft heel veel kracht, energie en vertrouwen''

PSV kende een eerste seizoenshelft die bijna niet beter kon. In Doha traint het team van Mark van Bommel om in de tweede helft van de competitie op dezelfde voet verder te kunnen gaan. 

Anders dan in de eerste seizoenshelft, zal de tegenstander nu wél beter weten hoe PSV voetbalt. "En daar moeten wij weer op anticiperen, zodat we altijd een oplossing hebben en die ook kunnen uitvoeren", stelt aanvoerder Luuk de Jong in een interview met Voetbal International.

"Daar heb ik alle vertrouwen in, want de nieuwe speelwijze van de trainer hebben we toch ook vrij snel opgepikt", gaat hij verder. "We zijn daardoor echt snel gegroeid als team. Voor de aanvallers is het lekker dat we wat hoger op het veld staan. En als we de bal kwijt zijn, moeten we de energie er ook in stoppen om die weer snel terug te veroveren, de druk erop te houden en direct weer tot kansen te komen. Daardoor hebben we sommige wedstrijden met 6-0 en 7-0 gewonnen. Steeds doorgaan om te scoren, daar voetbal je uiteindelijk ook voor."

"Het is echt een unieke prestatie die we hebben geleverd, zestien keer op rij winnen is maar één keer eerder voorgekomen", vertelt de spits. "Nu zijn we er niet zo mee bezig, omdat we maar twee punten voorstaan en er nog een lange weg is te gaan. Maar het geeft wel extra vertrouwen voor de tweede helft. Ik vind het knap hoe snel vooral de jonge spelers in het team zich hebben ontwikkeld. De vele wedstrijden op rij, het hoge niveau in de Champions League en de fysieke vermogens die dat vereisen. Dat geeft heel veel kracht, energie en vertrouwen voor de toekomst", aldus De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›