De Jong tevreden: ''Of dit mijn beste seizoen is? Ik heb het gevoel van wel''

( 0 reacties)
De Jong tevreden: ''Of dit mijn beste seizoen is? Ik heb het gevoel van wel''

PSV-aanvoerder Luuk de Jong kende een fantastische eerste seizoenshelft. Waar hij vorig jaar nog 'de spits was die niet scoorde', ging de Achterhoeker nu als topscorer van de Eredivisie én als herboren aanvoerder de winterstop in.

"Ik voel me heel lekker", zegt hij tijdens het trainingskamp van PSV in Qatar tegen Voetbal International. "Ik zal altijd dienstbaar aan het team blijven, maar een spits wordt vooral afgerekend op zijn doelpunten. Dat ik nu weer veel scoor, geeft me een ander en beter gevoel. Dat ik ook drie keer scoor in de Champions League is lekker, dat ik het ook op dat podium laat zien. Er zijn dit seizoen wel verhalen geschreven over wat ik wél en niet zou kunnen, maar die zijn wel verstomd, denk ik."

De Jong is oppermachtig in de lucht en hij maakt het vrijwel iedere tegenstander knap lastig. "Als de tegenstander druk zet en we komen er even niet uit, kunnen de jongens altijd een balletje op mij spelen", stelt hij. "Of dit mijn beste seizoen is? Ik heb het gevoel van wel. Niet alleen omdat ik weer veel scoor, maar ook omdat ik af en toe op het middenveld moet spelen en positioneel gegroeid ben. Soms sta ik zelfs naast Jorrit Hendrix als Pablo Rosario naar buiten moet. Dat maakt je een completere speler."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›