Tsjechische vechter bij PSV: ''Vertrouwen van Van Bommel maakt mij heel sterk''

( 1 reacties)
Tsjechische vechter bij PSV: ''Vertrouwen van Van Bommel maakt mij heel sterk''

Michal Sadílek beleeft ongelooflijk mooie weken bij PSV. Eerst was daar het debuut in de Eredivisie, tegen Excelsior (6-0). In de uitwedstrijd bij Inter Milan (1-1) mocht de Tsjech eveneens minuten maken. Thuis tegen AZ (3-1) maakte Sadilek de belangrijke 2-1. 

Die kansen krijgt hij van Mark van Bommel, de man die hem vorig seizoen bij PSV O19 al aanvoerder maakte. "Het is mooi dat iemand die zoveel heeft meegemaakt in het voetbal je dat vertrouwen geeft. Dat maakt mij heel sterk en ik geef alles voor de trainer en het team", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Het gaat nu snel inderdaad en ik geniet er ook van, maar het belangrijkste blijft om elke wedstrijd goed te spelen. Waar dat ook is. Of het nu bij Jong PSV of PSV is, ik wil er altijd staan voor het team." 

Zijn minuten in de Champions League tegen Inter Milan vielen ook in zijn thuisland in de smaak. "Met Viktoria Plzen is er meestal maar een club die op het hoogste niveau in Europa speelt. Als je dan als jonge speler bij een grote club als PSV je debuut mag maken, voel je dat de mensen daar trots op je zijn. Ik ben blij dat ik mijn familie op die manier gelukkig kan maken. Mijn doel is om hier nog heel lang te spelen en in de toekomst nog veel belangrijker voor PSV te worden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 Jan 2019 om 11:27
    Klinkt toch heel anders dan ‘PSV komt afspraken niet na en ik verdien veel minder dan andere jongens en ik moet spelen want ik heb ook mijn trots blablablabla’ zoals al die nare jongens zoals Labyrat, Aissati, Bakkali etc. Duidelijk een beter karakter en instelling deze jongen.
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›