''Van Bommel moet ophouden met toneelstukjes voor de camera''

( 4 reacties)
''Van Bommel moet ophouden met toneelstukjes voor de camera''

Met alleen nog de landstitel om voor te spelen zal de focus bij PSV na het Champions League-avontuur nu volledig daarop gaan. De Eindhovenaren mogen dan koploper zijn, het zal de komende tijd vooral over het successeizoen van concurrent Ajax gaan.

Verslaggever Valentijn Driessen denkt dat de club het 'tot hun eigen frustratie' zal moeten doen met een plek in de schaduw. Dat zegt hij tegen De Telegraaf. In tegenstelling tot PSV is Ajax nog niet uitgeschakeld in de beker en overwinteren ze in de Champions League.

Wel vindt Driessen dat PSV-trainer Mark van Bommel, los van diens koppigheid, getuige het langdurig blijven negeren van Erick Gutierrez, het tot nu toe prima heeft gedaan bij de regerend landskampioen. "Als je de ploeg van Van Bommel koud analyseert, moet je vaststellen dat de ex-international knap werk levert in Eindhoven. Resultaat wordt als vanzelfsprekend ervaren met argumenten als 'met zo’n ploeg' en 'met zulke spelers'", zegt hij. Daar liggen volgens hem ook de verdienste van de trainer, omdat hij het basismateriaal 'helemaal niet zo bijzonder' vindt.

"De ontwikkeling van PSV als ploeg en van de spelers individueel is opvallend positief en hetzelfde geldt voor Van Bommel als beginnend trainer-coach op het hoogste niveau", concludeert Driessen. "Alleen moet hij ophouden met het opvoeren van toneelstukjes voor de camera en voor de arbitrage en beseffen dat 'never change a winning team' niet houdbaar is als je met een wissel je basisformatie versterkt."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Dec 2018 om 18:21
  Ik denk dat het na 27 januari helemaal niet meer over het succes seizoen van Ajax gaat, dan hebben ze hooguit de beker nog in het vizier. Maar dat beschouwen ze daar na al die jaren waarschijnlijk ook al als een echte prijs..
 • 14 Dec 2018 om 13:23
  Valentijn is een vieze amsterdamse homo
 • 14 Dec 2018 om 11:08
  PSV mag dan vroegtijdig uitgeschakeld zijn in de beker en CL. De enige prijs van waarde voor Nederlandse clubs is de landstitel en daar staan we gewoon bovenaan. Het is een kwestie van rijd voor Ajax uitgeschakeld is in de CL (volgende ronde waarschijnlijk), de beker mogen ze hebben maar aan het eind staat PSV met de enige prijs in handen die er toe doet en dat is de landstitel. Welterusten Valentijn!
 • 14 Dec 2018 om 10:28
  Hahaha, onze opperjood Valentijn is nog niet over alle titels van PSV heen de laatste jaren. Wat een grote PSV frustratie heeft dat zielige mannetje.
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›