''Gutiérrez heeft laten zien dat hij als nummer 10 het complete pakket biedt''

( 0 reacties)
''Gutiérrez heeft laten zien dat hij als nummer 10 het complete pakket biedt''

Het duurde lang voordat PSV-trainer Mark van Bommel talent Erick Gutiérrez een kans gaf in de basis. Waar de middenvelder afgelopen vrijdag tegen Excelsior zijn debuut in de basis maakte, startte hij ook dinsdag in de Champions League tegen Internazionale.

Analist Pieter Zwart heeft 'Guti' tijdens Inter-PSV goed geobserveerd. De Mexicaan is volgens hem zeer veelbelovend voor de toekomst. "In 256 Eredivisie-minuten is hij goed voor drie goals en vier assists. Wat betekent dat hij eens per 37 minuten direct betrokken is bij een doelpunt", aldus Zwart in Voetbal International

"Juist in dergelijke wedstrijd (als tegen Inter, red.) wordt van Guti gevraagd wat hij in zijn eerste maanden in Eindhoven niet altijd heeft kunnen brengen: honderd procent begrip van de speelwijze, zodat hij niet alleen in balbezit van toegevoegde waarde is voor zijn elftal", gaat hij verder.

"Doordat Bergwijn en Lozano zich in de tweede helft steeds meer verdedigende vrijheid permitteren in de hoop zo toe te kunnen slaan in de omschakeling, krijgt Guti de ondankbare taak toebedeeld om de ruimtes in hun rug dicht te lopen. De Mexicaan is over het hele veld te vinden: dan weer links op het middenveld, dan weer rechts en ook steeds vaker in het midden om Rosario en Hendrix te helpen. Het zijn vuile meters die hem geen plaats op de voorpagina opleveren, maar hem wél helpen aan een vaste plek in de PSV-elf. Tijdens het ruime uur waarin Erick Gutiérrez heeft meegedaan heeft hij laten zien dat hij in tegenstelling tot Pereiro als nummer 10 het complete pakket biedt", besluit de analist. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›