De Jong baalt: ''Na Real Madrid het vaak alle teams in de Champions League''

( 0 reacties)
De Jong baalt: ''Na Real Madrid het vaak alle teams in de Champions League''

Het Europese seizoen zit er op voor PSV. Nadat ze in de loodzware poule met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale terecht kwamen, hoopte het nog op de derde plek, al zat ook dat er niet in. Luuk de Jong zag vooral kansen tegen Barcelona.

"We konden ze de hele wedstrijd onder druk houden, lieten ze bijna niet voetballen. Maar ja, dan hebben zij Messi. Hij maakte er tegen ons twee in Eindhoven en drie in Barcelona. Puur op individuele klasse", begint De Jong tegenover het Algemeen Dagblad. "Zonder Messi denk ik niet dat Barcelona in Eindhoven had gewonnen."

De PSV-aanvoerder was dan ook niet onder de indruk van de lijstaanvoerder uit Spanje. "Als team vind ik Tottenham beter dan dit Barça. Spurs was het beste team in onze groep. Zij hebben vanuit alle hoeken van het veld dreiging. Bij Inter kwam het gevaar vooral vanaf hun rechterflank, bij Barça loopt dus heel veel via Messi."

Waar PSV in zes duels in de Champions League vier keer op voorsprong kwam, lukte ze het niet om de score te verdubbelen of vast te houden. "We hadden na vijf duels ook vijf keer paal en lat geraakt. Na Real Madrid het vaakst van alle teams in de CL, dat bedoel ik: Net niet, dus", doelt De Jong op de pech die zij hadden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›