Lof voor Hendrix: ''Hij kwam als controleur een stuk beter uit de verf''

( 0 reacties)
Lof voor Hendrix: ''Hij kwam als controleur een stuk beter uit de verf''

Dat PSV de groepsfase van de Champions League niet doorstaan heeft, wil niet zeggen dat de ploeg geen stappen heeft gemaakt. Het jonge team heeft ervaring opgedaan tegen de grootste clubs van Europa en hield zich redelijke staande.

Ook journalist Jaap de Groot ziet vooruitgang bij de Nederlandse clubs. Dat schrijft hij in De Telegraaf. "Jarenlang was de terugspeelbal als automatisme typerend voor het Nederlandse voetbal. Dit tastte niet alleen de handelingssnelheid aan, het gaf de tegenstander ook de mogelijkheid om diep op de helft van de tegenstander druk te zetten. Met weer een terugspeelbal en nog meer druk op de ploeg tot gevolg."

Volgens De Groot is dat er inmiddels bij Ajax wel uitgestampt en zie je ook bij PSV duidelijk verschil. In de wedstrijd tegen Inter dinsdagavond werd alleen Trent Sainsbury af en toe betrapt op een terugspeelbal. "Toch was in Milaan wel te zien dat er steeds meer rek in de landskampioen zit", vindt hij. "Zo kwam Jorrit Hendrix als controleur tussen Gutierrez en Pablo Rosario een stuk beter uit de verf. In deze rol valt de puzzel ook beter in elkaar. Toch positief om te zien hoe PSV onder Mark van Bommel steeds meer diepte in het spel krijgt."

Wel werd het voor De Groot duidelijk waarom Van Bommel zo lang heeft gewacht met 'Guti' in de basis te laten starten. Volgens hem is de altijd vooruit voetballende Mexicaan nog niet voldoende 'risicovrij' met zijn acties. 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›