Wow! PSV houdt tientallen miljoenen over aan Champions League

( 0 reacties)
Wow! PSV houdt tientallen miljoenen over aan Champions League

Ondanks de teleurstellende uitschakeling van PSV in de Champions League houdt de regerend landskampioen wel een leuk bedrag aan het miljoenenbal over. De club kan volgens het Eindhovens Dagblad rekenen op zo'n veertig miljoen euro extra in het laatje.

De teleurstelling zal overheersen bij de spelers, staf en directie van PSV, maar het levert ze wel een fors bedrag op. De Eindhovense kreeg voor deelname aan de groepsfase al 27,5 miljoen euro. Via de zogeheten coëfficiëntpremie en het basisbedrag voor deelname (15,25 miljoen euro) was dit bedrag al zeker. Daarnaast kon PSV een kleine vijf miljoen euro incasseren via recettes en pakte PSV 1,8 miljoen euro aan prijzengeld.

Ook krijgen ze nog geld van de tv-gelden van ongeveer drie miljoen euro en volgt mogelijk nog een nabetaling van de UEFA die vele tonnen kan bedragen. Die nabetaling krijgen clubs als ze in de groepsfase vaak gelijkspelen tegen elkaar. De winnaar van een duel in de groepsfase krijgt 2,7 miljoen euro en bij een remise ontvangen beide ploegen 0,9 miljoen. Het geld dat overblijft kan verdeeld worden over alle deelnemende teams. 

Een gedeelte van het grote bedrag gaat via premies naar de spelers, maar het grootste deel kan PSV bijschrijven op de eigen winst- en verliesrekening. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›