VIDEO | Samenvatting: PSV sluit Champions League-campagne af met punt

PSV heeft haar Champions League-campagne dinsdagmiddag afgesloten met een remise tegen Internazionale. In San Siro bleef de ploeg van trainer Mark van Bommel steken op 1-1.

Na een openingsfase waarin Internazionale overduidelijk de overhand had en het spel dicteerde, was het PSV dat in dertiende minuut op voorsprong kwam. Steven Bergwijn profiteerde van een slippertje in de achterhoede van Internazionale en leverde een feilloze voorzet af op Lozano, die van dichtbij binnen kon koppen: 0-1.

Na de 0-1 bleef Internazionale de bovenliggende partij, maar werd de ploeg van Mark van Bommel af en toe ook gevaarlijk vanuit de omschakeling. Het ontbrak de Eindhovenaren vaak echter aan een zuivere pass in de eindfase. Kort voor rust was Steven Bergwijn nog dichtbij de 0-2. De snoeiharde knal van de PSV-aanvaller suisde over de kruising van het vijandelijke doel.

In de tweede helft creëerde Inter de nodige kansen en manifesteerde doelman Jeroen Zoet zich meerdere malen als reddende engel van PSV. In de 73e minuut brak dan toch het verzet van PSV en werd Zoet met een kopbal van Icardi gepasseerd. Na de gelijkmaker had PSV weinig meer in te brengen en ging Internazionale nog tevergeefs op zoek naar de overwinning.