''Als je zegt dat Nederland het land van PSV is, dan weten de mensen het wel''

( 3 reacties)
''Als je zegt dat Nederland het land van PSV is, dan weten de mensen het wel''

Afgelopen vrijdag zagen miljoenen Mexicanen hoe PSV Excelsior in de Eredivisie van de mat veegde met 6-0. Nooit eerder was Nederland zo populair in het land. De wedstrijd had een 'Mexicaans tintje' door de aanstaande samenwerking van PSV en het Midden-Amerikaanse land.

Die populariteit viel ook Margriet Leemhuis op. Ze is ambassadeur van Nederland in Mexico en kreeg dus een hoop mee van de PSV-gekte daar. "In alle restaurants en kroegen staat hier voetbal aan op televisie. Grote kans dat je als je gaat ontbijten je PSV live kan zien", zei ze tegen Omroep Brabant. "Laatst zag ik ook iemand die prominent Philips op zijn shirt had staan. Daar zijn wij dan weer blij mee, want dat is goede promotie voor het bedrijfsleven."

Leemhuis is positief over de promotie van Nederland in Mexico. "Je moet toch uitleggen wat Nederland voor een land is. Als je dan zegt dat Nederland het land van PSV is, dan weten de mensen het wel", zegt ze. Vooral sterspelers Hirving Lozano en Erick Gutiérrez worden op de voet gevolgd door hun landgenoten. 

Zelf is de Nederlandse ambassadeur ook voetbalfan. "Het mag eigenlijk niet, maar ik ben Ajax-fan", geeft ze toe. "Maar ik ben wel een groot fan van jullie keeper Jeroen Zoet, die komt net als ik uit Veendam. Zoet volg ik op de voet en zo leiden toch weer alle wegen naar Eindhoven."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Dec 2018 om 18:53
  • Quote van 11 Dec 2018 om 18:12
   Vraag meteen iedereen in Mexico tegen wie PSV laatst kampioen is geworden!
  Whahahahaha. Zoiets ja
 • 11 Dec 2018 om 18:12
  Vraag meteen iedereen in Mexico tegen wie PSV laatst kampioen is geworden!
 • 11 Dec 2018 om 18:10
  Ze houdt dus niet van voetbal want ze is voor Ajax. Deze mevrouw dus verre houden van alles wat PSV is graag...
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›