''Van Bommel durft dat niet aan, zij zijn niet goed genoeg voor PSV''

( 0 reacties)
''Van Bommel durft dat niet aan, zij zijn niet goed genoeg voor PSV''

PSV-trainer Mark van Bommel kiest vrijwel iedere wedstrijd voor dezelfde basis. Hij krijgt er regelmatig commentaar op, zeker na het verlies tegen Feyenoord. Van Bommel staat bekend als een standvastig persoon, maar is er een nog andere reden waarom hij steevast voor dezelfde spelers kiest?

Afgelopen vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Excelsior week de trainer voor het eerst in lange tijd van zijn basis af. Erick Gutiérrez verving de tegenvallende Gáston Pereiro en Trent Sainsbury nam de plaats van de afwezige Daniël Schwaab over. Dit pakte goed uit op de 'Mexicaanse avond' in het Philips-stadion (6-0). 

Volgens oud-voetballer Kees Kwakman maakte Van Bommel de keuze voor dezelfde basis steeds heel bewust. "De bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-3 verloren, red.) heeft natuurlijk ook wat aangetoond. Dat hij niet veel andere spelers achter de hand heeft. De reserves waren wel gewoon Ramselaar, Isimat en Malen", zegt hij bij NOS Sportforum.

"Schwaab is er nu niet bij (tegen Internazionale in de Champions League, red.), dus hij moet nu al met een ander spelen. Gutíerrez speelt nu, dat was de enige middenvelder die erachter zat. Dan heb je alleen nog Malen die bijna iedere wedstrijd invalt. Ik denk ook dat hij het niet aandurft om met die Behich te starten. Ik denk dat die niet goed genoeg zijn", aldus Kwakman. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›